Art

Portfolio: Art

De basis van alle projecten: mijn ervaring en passie in tekenen en schilderen. De inspiratie en kennis die ik hiermee heb opgedaan, komt goed van pas bij opdrachten. Met de basis zélf blijf ik echter ook actief: regelmatig maak ik een tekening, schilderij of decorstuk. Hiernaast vindt u een kleine selectie van werkstukken die ik de laatste jaren heb gemaakt.

Onopvallende gebouwen

art-1-fatimakerk-weert
art-2-fatimakerk-weert
art-2-lichtenberg-weert
art-3-station-weert

Illustraties

Vrij werk waarmee ik wil laten zien dat Weert prachtige gebouwen heeft. Soms vallen ze zelfs nauwelijks op, of er wordt te weinig aandacht aan geschonken. Het station, de Lichtenberg en de Fatimakerk in Weert inspireerden me om ze vrij van hun omgeving te illustreren. Hierdoor krijgen ze een beetje meer het ‘podium’ dat ze verdienen.

Suggesties voor nog meer gebouwen? Artvertisement wilt graag een uitgebreide serie ‘onopvallende gebouwen in Weert’ ontwikkelen!

Stadssymbolen

art-berlin-1
art-berlin-2
art-milano
art-muenchen

Illustraties

Sommige vakantiebestemmingen blijven je erg bij.  Dat kan bepaald worden door één element, dat erg typerend is voor de betreffende plek. Zo vind ik de Fernsehturm in Berlijn op een prachtige manier altijd aanwezig, waar je ook bent in de stad. De trams in Milaan zijn ook zeer bepalend voor het straatbeeld in die stad. En zo is in München het bier niet weg te denken.

Audi R8

art-audi_r8-1
art-audi_r8-2

Illustratie

Volledig met Adobe Illustrator getekende Audi R8, speciaal in opdracht van de eigenaar van de betreffende auto. Door de manier waarop de auto is geïllustreerd, krijgt het geheel een heel eigen uitstraling. Illustratie is uiteindelijk geprint op een groot canvas doek.

Klik op de foto voor een detailfoto.

Maserati GranTurismo S

art-maserati
art-maserati-2

Illustratie

Volledig met Adobe Illustrator getekende Maserati GranTurismo S, speciaal in opdracht van de eigenaar van de betreffende auto. Door de manier waarop de auto is geïllustreerd, krijgt het geheel een heel eigen uitstraling. Illustratie is uiteindelijk geprint op een groot canvas doek.

Klik op de foto voor een detailfoto.

Austin Healey 3000

art-austin_healey
art-austin_healey-2

Illustratie

Volledig met Adobe Illustrator getekende Austin Healey 3000, speciaal in opdracht van de eigenaar van de betreffende auto. Door de manier waarop de auto is geïllustreerd, krijgt het geheel een heel eigen uitstraling. Illustratie is uiteindelijk geprint op een groot canvas doek.

Klik op de foto voor een detailfoto.

Moulin Rouge

Moulin Rouge - Art

Decorschildering, 2009

Decorwand in de stijl van Moulin Rouge. Afmetingen 10 x 5 meter, gebruikt in de Bônte Aovundj van V.V. De Rogstaekers in 2010.

Auto

Auto - Art
Auto - Art

Decorstuk, 2009

Houten auto beschilderd met tex. Gebruikt in de Bônte Aovundj van V.V. De Rogstaekers in 2010.

Klik op de afbeelding om meer foto’s te zien.

Fiat 500

FIAT 500 - Art

Aquarel, 2009

Schilderij van een FIAT 500 voor een verlichte etalage. Gemaakt met aquarel, afmetingen 50 x 36 cm.

Retro Rood

Vespa Rood - Art

Aquarel, 2008

Retro rood: een opvallend rode Vespa-scooter naast twee donkerblauwe exemplaren op een Italiaans plein. Aquarel, afmetingen 70 x 50 cm. Schilderij is te koop, neem contact op voor meer informatie.

Vespa & Coke

Vespa & Coke - Art
Vespa & Coke - Art

Aquarel, 2008

Fotorealistisch schilderij gemaakt met aquarel: jaren ’60 Vespa voor een retrostijl poster van Coca Cola. Afmetingen: 50 x 68 cm. Schilderij is te koop, neem contact op voor meer informatie.

Klik op de afbeelding voor een detailfoto.

Romeins decor

Romeins Decor - Art
Romeins Decor - Art
Romeins Decor - Art

Decorschildering, 2008

Decor voor een sketch met Romeins thema, gebruikt in de Bônte Aovundj van V.V. De Rogstaekers in 2009. Afmetingen 10 x 5 meter.

Klik op de afbeelding om meer foto’s te zien.

Caribisch decor

Caribisch Decor - Art
Caribisch Decor - Art

Decorschildering, 2007

Decor van 10 x 5 meter met een Carabisch thema. Gebruikt tijdens het slotnummer van de Bônte Aovundj van V.V. De Rogstaekers in januari 2008.

Klik op de afbeelding voor een detailfoto.

Archie Bunker

Archie Bunker - Art
Archie Bunker - Art
Archie Bunker - Art

Decorschildering, 2006

Decor gebaseerd op de Engelse tv-serie Archie Bunker. Woonkamer in klassieke stijl met ruimtelijk geschilderde trap, schilderijtjes en een hoek in de muur. Gebruikt in de Bônte Aovundj en Bônte Wichtermiddig van V.V. De Rogstaekers in 2008. Afmetingen 10 x 2,5 meter.

Klik op de afbeelding om meer foto’s te zien.

Muur

art-muur-1
art-muur-2

Decorschildering, 2006

Decor van 10 x 2,5 meter met het abstracte thema ‘muur’. Gebruikt in de Bônte Aovundj en Bônte Wichtermiddig van V.V. De Rogstaekers in januari 2007.

Klik op de afbeelding voor een detailfoto.

Kandinsky in 3D

Kandinsky in 3D - Art

Tekening, 2003

Opdracht op de middelbare school: maak een afwijkende versie van een stijl dat je aanspreekt: de abstracte vormen van Wassily Kandinsky, nu in 3D. Tekening op A3 gemaakt met pastelkrijt.

Guernica 2050

Guernica 2050 - Art

Tekening, 2003

Opdracht op de middelbare school: maak een moderne versie van een schilderij dat je aanspreekt: Guernica van Pablo Picasso. Tekening op A4 gemaakt met fijnschrijvers en vetkrijt.

21ste eeuwse angst

21ste Eeuwse Angst - Art

Tekening, 2003

Opdracht op de middelbare school: wat is de grootste angst van mensen in de 21ste eeuw? Tekening op A3 gemaakt met fijnschrijvers en vetkrijt.

BMW M3

BMW M3 - Art

Tekening, 2003

Fotorealistische tekening op A4 van een BMW M3, gemaakt met fijnschrijvers en vetkrijt.